HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Cemal Sala İlkokulu

Ekm

Çocukların eğitiminde okuldan daha fazla önemli etkiye sahip olan ailelerimiz için açılan Aile Eğitimi Kursu okulumuzda başlamıştır. Bu eğitimin ilk toplantısında velilerimiz aile içi iletişimle ilgili farkındalık kazandılar. Aile içi iletişimde doğru ve yanlışlarını gördüler. Katılım sağlayan,  çocuklarının eğitimi için ellerinden geleni yapan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

1-A sınıfı L sesini hissetme çalışmaları. Öğrenciler yaparak yaşayarak en iyi şekilde öğrenirler. 1-A sınıfı da limonatalarını yudumlarken L sesini en iyi şekilde öğrendiler.

Eyl

Çizgi çalışmalarını bitiren 1-C sınıfı artık ses öğretimine geçtiler. E sesi hissettirme çalışmalarıyla  başladıkları bu yolculukta öğrencilerimize ve öğretmenimizi kolaylıklar dileriz...

May

4-B sınıfının "İnsan Haklarıyla İnsandır" pano çalışması.

May

Okulumuzda gerçekleştirilen mangala turnuvası 32 katılımcı öğrencimiz ve 4 öğretmen hakemliğinde yapıldı. Turnuvada 1. seçilen öğrencimiz Yunus Emre Şen, 2. seçilen öğrencimiz Yusuf Çağanve 3. seçilen öğrencimiz Taha Dursunoğlu'na ödülleri takdim edildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Okulumuzda yapılacak mangala turnuvası için öğrencilerimiz son hazırlıklarını yapıyorlar.

Nis

Atatürk çocukları çok severdi. Öyle severdi ki tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun "çocuk" diye seslenirdi. Atatürk, çocuklara olan sevgisinin en büyük göstergesi olarak da dünyanın tek çocuk bayramını onlara armağan etti. Yaşamı boyunca çocukları hem sevdi hem de onlara güvendi. İşte onun çocuklara duyduğu o sonsuz güveni anlatan sözleri:

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

Atatürk'ün bize armağanı bu anlamlı günü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

1-C sınıfının alfabe etkinliğ.

Nis

1-B sınıfı paraları öğrendiler. Öğrendiklerini pekiştirmek için takı töreni etkinliği yaptılar.

Nis

4/A Sınıfı baharın gelişiyle birlikte "Bahar Çerçevesi" etkiliği yaptılar.

Nis

Hakkari'de yapılan akıl ve zeka oyunları turnuvasında mangala dalında okulumuz öğrencisi Yunus Emre Şen il üçüncüsü olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz. Öğretmenimiz Müjdat Dönmez'e emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

4-B sınıfı öğrencilerimiz kitap ayracı hazırlama etkinliği yaptılar.

Mrt

Zekâ Oyunları; zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Bu metot yıllar öncesinde ileri dünya ülkelerinde bir öğreti metodu olarak okullarda her seviye de öğretilmektedir. Okulumuzda da ilkokul düzeyinde açılan zeka oyunları kursumuz devam etmektedir.

Mrt

Mini mini birlerimizin okuma serüvenine tanık olmuştuk. Artık bu serüvenin en zor, en yorucu ve aslında en güzel, en unutulmaz anlarını geride bıraktılar. Okumak, özgürlüğe uçmak diyorlardı ya şimdi çocuklarımız okumaya başlayarak daha da özgürleştiler. Okuma ve yazma yolculuğu daha devam eder ama okumaya geçmek çocukların en büyük adımıydı. Bana kalırsa bir sınıf öğretmeni için en doyum alınan an çocuklarına okumayı öğrettikleri andır. Evet, 1-C sınıfı öğrencilerini ve hep yanında olan ailelerini tebrik ediyoruz. En büyük tebrik ise bu yolculukta onlara rehberlik eden ve emekleri asla ödenmeyecek öğretmenimiz Şeyma Türkmen'e gelsin.. .Çocuklarımızın daha çok okumaları ve daha çok özgürleşmeleri dileğiyle..

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."

Hz. Ali

Mrt

Mini mini birlerimizin okuma serüvenine tanık olmuştuk. Artık bu serüvenin en zor, en yorucu ve aslında en güzel, en unutulmaz anlarını geride bıraktılar. Okumak, özgürlüğe uçmak diyorlardı ya şimdi çocuklarımız okumaya başlayarak daha da özgürleştiler. Okuma ve yazma yolculuğu daha devam eder ama okumaya geçmek çocukların en büyük adımıydı. Bana kalırsa bir sınıf öğretmeni için en doyum alınan an çocuklarına okumayı öğrettikleri andır. Evet, 1-A sınıfı öğrencilerini ve hep yanında olan ailelerini tebrik ediyoruz. En büyük tebrik ise bu yolculukta onlara rehberlik eden ve emekleri asla ödenmeyecek öğretmenimiz Sevim Tokgöz'e gelsin.. .Çocuklarımızın daha çok okumaları ve daha çok özgürleşmeleri dileğiyle..

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."

Hz. Ali