HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Cemal Sala İlkokulu

Haz

4-B sınıfı öğrencileri "Saf Madde ve Karışımlar" konusunu sınıfa getirdikleri saf madde ve karışım örnekleriyle öğrendiler. Çocuklar somut olarak gördükleri örnekler ve yaptıkları karışımlar sayesinde yaparak yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirdiler.

Haz

Bugün derslerimizi bahçeye taşıdık. Açık havada birlikte resim yaparak hem sosyalleştik hem ortaya bir ürün çıkardık.

Haz

Kitap, çocukların dil becerilerini geliştiren, onları bilişsel, duygusal, ruhsal ve ahlaki açıdan geliştiren en önemli araçtır. Çocuklar kitaplar sayesinde düşünmeyi ve etrafında olan şeyleri sorgulamayı öğrenir. Çocuklarda kitap okumanın belli bir yaşı yoktur. Kitap okuma alışkanlığı, kitap okumayı öğrendikten sonra bu işi zevkle ve sürekli olarak devam ettirebilme sürecidir. Bu süreçte çocukları kitapların dünyasına çekmek en önemli görevlerimizden biridir.
Çocukların  okuma heyecanlarını kaybetmemeleri ve hep kitaplarla iç içe olmaları için okuma saatlerimizi kütüphanede kitaba en yakın oldukları yerde  yaptık.

Haz

2-A ve 2-B sınıfı öğrencileri "Teknolojinin Gelişimi" konusuna vurgu yapmak  için kalemden pervane yaptılar.

Haz

1-A sınıfı  öğretmenimiz Semihanur Keskin ve öğrencilerinin kavuşma kutlaması. Öğrencileri için pasta yaparak sürpriz hazırlayan öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

Yüz yüze eğitime başladık. Okulumuzun bahçesini tekrar çocuk sesleri doldurdu. 2020-2021 eğitim öğretim yılını sağlıkla bitirmek dileğiyle...

Nis

Anasınıfı B şubesi öğretmenimiz Cansu KIŞLAK ve öğrencilerinin uçurtma etkinliği.

KİTAP ŞİİR

Okumayı, yazmayı,

Gördüm, öğrendim senden,

Büyükleri saymayı,

Yine öğrendim senden.

Bende bilgi, görgü var,

Sende bütün gerçekler,

Sayfalarını açar,

Okurum birer birer.

Doğruluk ve güzellik

Senin yolun insana,

Bize sensin üstelik

Öğretmen, ana, baba

Seni temiz tutarım,

Kirletmem hiçbir zaman,

Esirgerim, okşarım,

Usanmam okumaktan.

İ.Hakkı TALAS

Nis

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Yaşlılar Haftası' anasınıfı B öğretmenemiz Cansu KIŞLAK ve öğrencileri tarafından drama yapılarak kutlandı. Bu hafta vesilesiyle yaşlılarımıza saygı, sevgi ve hürmetimizin  bitmediği birlikte sağlıklı güzel zamanlar yaşamayı temenni ederiz. Çocuklarımızın da yaşlılarımızın kıymetlerini her zaman  bilmesi için farkındalık oluşmasına katkıda bulunan öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Çocuklarda baharın gelişine farkındalık oluşturmak için Anasınıfı A öğretmenimiz Beyza KAYAASLAN'ın yaptırdığı bahar etkinliği.

Mrt

Yeni kontrollü normalleşme adımıyla eğitim-öğretimimize yüz yüze devam ediyoruz.